U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

SchaatsNieuws: Clubkampioenschappen
   (23-03-2018)

Op zondagochtend 18 maart werden in alle vroegte de clubkampioenschappen van zowel MIJV als DVIJC.
De winter had die dag nog een pittige stuiptrekking met lage temperaturen waardoor de ijsvloer verraderlijk hard was.
deze harde vloer  zorgde ervoor dat vele rijders een beetje onwennig op de smalle ijzers stonden, maar dit nam natuurlijk niet weg
dat er op het scherpst van de snede gestreden werd om goede tijden neer te zetten.

De opkomst van MIJV was, zoals voorgaande jaren, niet al te groot maar het ontbrak niet aan plezier...

 

klik hier voor een PDF versie>>

Ellen van IJssel had deze ochtend toch niets te doen, en dacht van "ik ga eens een fotootje schieten" dus was zij tijdens deze wedstrijd langs de baan aanwezig met heer fotocamera en heeft een paar (1600 ???) prenten geschoten.
Deze zijn te zien en eventueel te downloaden op de volgende link: https://drive.google.com/open?id=1ghfVCdJc4VajCoO5pqUXpqoIYQVMIRdx

Deze link blijft volgens mij niet altijd bestaan dus kijk snel. Tevens is er op deze site een fotoalbum aangemaakt.

(Terug naar boven)


SchaatsNieuws: IJspret bij Maaslands IJsvermaak
   (08-03-2018)

IJspret bij Maaslands IJsvermaak

Maart roert zijn staart. Aan het eind van het winterseizoen 2017/2018 kwam dan toch als nog een korte periode van vorst. De voorspellingen waren goed, maar door de zeer harde oostenwind
bleef het tot op het laatste moment nog spannend of de schaatsbaan geopend kon worden. 3 keer per dag werd de ijsdikte gemeten. Spoedberaad tussen de bestuursleden. Wel of niet open en zo ja wanneer?!
Dan toch op woensdag 1 maart het verlossende woord van de voorzitter: De ijsbaan gaat open!

Omdat de bouw van het nieuwe onderkomen van de MIJV nog in volle gang is moest er wel wat geïmproviseerd worden.  Banken en tafels werden beschikbaar gesteld door de Maaslandse scouting
en hier en daar werden wat noodvoorzieningen getroffen met als resultaat dat de ijsbaan van Maasland donderdag 10:30 uur open kon voor de jeugdige schaatsliefhebbers.
Vrijdag en ook zaterdag was de ijslaag nog wat aangegroeid zodat ook de oudere leden erop konden. Het nieuwe onderkomen van de MIJV bleek een goede aanwinst met de koek en zopie die binnen warm en beschut genuttigd kon worden. Het was binnen en buiten op en top genieten.

De zaterdagochtend trainingsgroep besloot om de training op de baan in Maasland af te werken i.p.v. op de Uithof. Bij aankomst om 7 uur ’s ochtends bleek wel dat de baan wit van de sneeuw was geworden.
Het deerde de trainingsgroep niet en ze pakte ieder een sneeuwschuiver om de baan sneeuwvrij te maken, waarna ook nog de training werd afgewerkt. Van de plaatselijke bakker kreeg de groep voor hun werk heerlijke croissants aangeboden.

In de loop van de zaterdagmiddag trad de dooi in en verslechterde de conditie van het ijs zodat besloten moest worden om de baan weer te sluiten.
MIJV kijkt terug op 3 geslaagde ijsdagen waarbij er een baan met betrouwbaar ijs aangeboden kon worden aan haar leden en dat zij alvast rond konden kijken in het in aanbouw zijnde onderkomen van de MIJV.

MIJV bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet, de sponsoren met hun inbreng en onze trouwe leden om deze korte ijsperiode toteen succes te maken. Op naar het volgende seizoen met,als het kwik genoeg dalen wilt, nog meer ijspret! Nu eerst de bouw afronden.
De officiële opening voor genodigden staat gepland op 25 mei. 26 mei is er een open dag voor alle leden en niet leden. Dus zet deze alvast in de agenda!

Het bestuur van MIJV
Maaslands IJsvermaak

Volg MIJV via de website www.MIJV.nl
en/of via Facebook: www.facebook.com/MaaslandsIJsvermaak

 

 

Donderdagochtend                                                                                          Zaterdagochtend

 

De zaterdag trainingsgroep                                                                            Drukte in het nieuwe clubhuis

(Terug naar boven)


SchaatsNieuws: Zaterdaggroep op natuurijs....
   (07-03-2018)

Een unieke schaatstraining


Wie heeft ooit meegemaakt dat het, na een zachte winter, eind februari nog ging vriezen en dat er tot 3 maart kon worden geschaatst?
De schaatsers van trainingsgroep zaterdag 1 vonden het zo uniek dat ze de training van zaterdag 3 maart hebben verplaatst naar de landijsbaan van MIJV.

Toen de leden van de trainingsgroep zaterdagmorgen rond kwart voor zeven bij de baan aankwamen, moest die nog wel  sneeuwvrij worden gemaakt.
Na drie kwartier hard doorwerken, lag er een bruikbare baan.  Toen was het inmiddels licht geworden en kon  de training van  inval-trainer Ruud Veerman beginnen.

Wat je ook nooit meemaakt op De Uithof is dat er warme croissantjes worden bezorgd tijdens de training.
Zaterdag gebeurde dat bij MIJV wel. De training werd even onderbroken om ze op te eten en om koffie te drinken.
Na het afwerken van de rest van de training heeft de groep nog even een groter deel van de baan schoongemaakt, zodat de ijsmeesters van MIJV zaterdagmorgen een makkie hadden.

Het was echt een heel bijzondere schaatstraining die je je leven lang niet meer vergeet!

 

Arie Verschoor

 

      

Klik op de foto voor een volledige weergave....

(Terug naar boven)


SchaatsNieuws: Verslag Open Westlands Kampioenschap
   (23-02-2018)

MIJV vertegenwoordigd op
Open Westlands Kampioenschap.

Op vrijdag 16 februari waren 6 mannen en 1 vrouw van MIJV vertegenwoordigd op het Open Westlands Kampioenschap. Een wedstrijd waar je je kon meten aan de sterkste van het Marathon rijden.
Om 22:45 werd het startschot gegeven en werden de posities door Johan, Koos, Maarten, Brenda, Arie-Jan, Stef en Marcel  opgezocht.

50 rondes zouden gereden moeten worden als je met de sterkste mee kon komen. Hier zaten ook een groot aantal deelnemers van startgroep 1 tussen, dus dat werd afzien. Er isoed gereden door de MIJV’ers en Brenda Pauw heeft zelfs de eerste plaats van de Dames in de wacht gesleept! Hulde! Complete uitslag: https://www.knsbgewestzh.nl/upload/Uitslag_20180216_S1.pdf

Vrijdag weer een gewone wedstrijd om de Oomscup.
Mocht je ook eens willen proeven aan een massa start (35 ronden), schrijf je eens in voor een dag licentie. https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden

Marcel de Pachter.

 

   

(Terug naar boven)


SchaatsNieuws: Ruud Cristoffers
   (04-02-2018)

Mooi artikel over Ruud Cristoffers in het Magazine Proskating.

In het magazine proskating is een artikel opgenomen over Ruud Cristoffers, de meest succesvolle schaatser van MIJV.

Klik hier voor het verhaal over Ruud>>

Meer prachtige schaatsverhalen leest u in Proskating Magazine: https://proskating.nl/magazine/

Speciaal voor MIJV'ers heeft de redactie van Proskating een Kortingcode aangemaakt, nl:

Korting_MIJV.

Deze code is goed voor €5,- korting op het abonnement!!....Profiteer hiervan


 

 

(Terug naar boven)
Laatste Nieuws

23-03-2018

Clubkampioenschappen

Lees meer...

08-03-2018

IJspret bij Maaslands IJsvermaak

Lees meer...

07-03-2018

Zaterdaggroep op natuurijs....

Lees meer...


Weerbericht Nederland

Ogenblik a.u.b. ...