U bent hier: Home › Nieuws

Nieuws

SchaatsNieuws: IJspret bij Maaslands IJsvermaak
   (08-03-2018)

IJspret bij Maaslands IJsvermaak

Maart roert zijn staart. Aan het eind van het winterseizoen 2017/2018 kwam dan toch als nog een korte periode van vorst. De voorspellingen waren goed, maar door de zeer harde oostenwind
bleef het tot op het laatste moment nog spannend of de schaatsbaan geopend kon worden. 3 keer per dag werd de ijsdikte gemeten. Spoedberaad tussen de bestuursleden. Wel of niet open en zo ja wanneer?!
Dan toch op woensdag 1 maart het verlossende woord van de voorzitter: De ijsbaan gaat open!

Omdat de bouw van het nieuwe onderkomen van de MIJV nog in volle gang is moest er wel wat geïmproviseerd worden.  Banken en tafels werden beschikbaar gesteld door de Maaslandse scouting
en hier en daar werden wat noodvoorzieningen getroffen met als resultaat dat de ijsbaan van Maasland donderdag 10:30 uur open kon voor de jeugdige schaatsliefhebbers.
Vrijdag en ook zaterdag was de ijslaag nog wat aangegroeid zodat ook de oudere leden erop konden. Het nieuwe onderkomen van de MIJV bleek een goede aanwinst met de koek en zopie die binnen warm en beschut genuttigd kon worden. Het was binnen en buiten op en top genieten.

De zaterdagochtend trainingsgroep besloot om de training op de baan in Maasland af te werken i.p.v. op de Uithof. Bij aankomst om 7 uur ’s ochtends bleek wel dat de baan wit van de sneeuw was geworden.
Het deerde de trainingsgroep niet en ze pakte ieder een sneeuwschuiver om de baan sneeuwvrij te maken, waarna ook nog de training werd afgewerkt. Van de plaatselijke bakker kreeg de groep voor hun werk heerlijke croissants aangeboden.

In de loop van de zaterdagmiddag trad de dooi in en verslechterde de conditie van het ijs zodat besloten moest worden om de baan weer te sluiten.
MIJV kijkt terug op 3 geslaagde ijsdagen waarbij er een baan met betrouwbaar ijs aangeboden kon worden aan haar leden en dat zij alvast rond konden kijken in het in aanbouw zijnde onderkomen van de MIJV.

MIJV bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet, de sponsoren met hun inbreng en onze trouwe leden om deze korte ijsperiode toteen succes te maken. Op naar het volgende seizoen met,als het kwik genoeg dalen wilt, nog meer ijspret! Nu eerst de bouw afronden.
De officiële opening voor genodigden staat gepland op 25 mei. 26 mei is er een open dag voor alle leden en niet leden. Dus zet deze alvast in de agenda!

Het bestuur van MIJV
Maaslands IJsvermaak

Volg MIJV via de website www.MIJV.nl
en/of via Facebook: www.facebook.com/MaaslandsIJsvermaak

 

 

Donderdagochtend                                                                                          Zaterdagochtend

 

De zaterdag trainingsgroep                                                                            Drukte in het nieuwe clubhuis
Laatste Nieuws

09-12-2018

Jaarvergadering Maaslands IJs Vermaak in het teken van voorzitterswissel

Lees meer...


Weerbericht Nederland

Ogenblik a.u.b. ...